Bältesstol biltema

 

Ska du köpa en bältesstol? Det kan vara svårt att hitta rätt stol både på nätet och i butik då det finns ett väldigt stort utbud. Biltema har dock ett bra alternativ som passar alla, en prisvärd och säker bältesstol med flera goda egenskaper. Man kan köpa stolen direkt på nätet men också i butik. Det kan vara en fördel att köpa den i butik för att kunna ställa frågor till personalen och låta barnet testsitta.

Bältesstol egenskaper

Biltemas bältesstol har flera goda egenskaper. Den är till att börja med tested och godkänd enligt de krav som ställs på bältesstolar, mer konkret enligt ECE R44/04. Den har genomgått flera kvalitetstester av en tredje part som godkänt stolen. Montering och användning är enkel och praktisk. Stolen kan placeras framåtvänd både i baksätet och framsätet. Tänk dock på att eventuella krockkuddar måste monteras bort av en auktoriserad verkstad innan placering av bältesstolen.

Förutom detta är den säker och bekväm för barnet. Klädseln av polyester kan enkelt tas av och tvättas, plasten i HDPE torkas av smidigt med vatten och tvål. Dessutom kan stolen användas med eller utan ryggstöd, ett stöd som också kan tas bort. Passar barn mellan 4-12 år som väger mellan 15-36 kg.

Bältesstol montering

Vid montering av Biltemas bältesstol finns en del att tänka på. Den får inte monteras på säten som är smalare än 38 cm eller säten som är monterade bakåt eller åt sidan. Sätet får heller inte vara under 40 cm djupt. Bältesspännet på platsen där bältesstolen ska monteras ska vara mer än 15 centimeter över säteskanten.

Bältesstol att tänka på

Tänk på att olika länder har olika regler. I vissa länder får man inte ha bältesstolen monterad i framsätet. Man får heller inte ha en aktiverad krockkudde vid samma säte som bältesstolen. Läs mer om detta på Biltemas hemsida eller fråga personalen.